TÉMA Zlomenina

Poradna byla uzavřena. Není možné pokládat ani odpovídat na dotazy.


Zlomenina lýtkové kosti

autor: evanek 20.04.2010 17:29

Jak se amatérsky pozná zlomenina lýtkové kosti?

Odpovědi na otázku

  • olkol13 31.12.2010 10:03
    určitě bolestí
  • Lucie 30.12.2010 20:10
    Poraďte se se svým lékařem.
  • janulik 29.12.2010 12:21
    velkou bolesťou nieje to prímne .. navšťíve lekára ten vas vyšetrí spraví vam rentgen.. nasadí lieky proti bolesti..
  • novina 27.12.2010 12:40
    Podle bolesti a rentgenem...
  • komarkova.olga 27.12.2010 10:52
    velkou bolestí a v každém případě je nutný rentgen
  • jajda69 23.12.2010 16:43
    velmi bolestivé.ale rentgen vám zjistí určitě.
  • Atog 23.12.2010 11:21
    Zajděte si na rentgen, určitě se pozná bolestí.
  • sindu 19.12.2010 11:21
    Silnou bolestí, celkovou slabostí, ale raději si zajděte na RTG
  • kianid1357 13.12.2010 14:15
    Lýtková kost není sice nosnou kostí bérce, ale jde o kost s poměrně silným pláštěm kompakty - především ve středním úseku těla, kde je i nepatrná dřeňová dutina. Při zlomeninách holenní kosti se často láme i lýtková kost, obvykle o něco výše než holenní kost. Silným stahem dvouhlavého stehenního svalu dochází k odlomení proximálního konce kosti - obvykle v místě, kde hlavice lýtkové kosti přecházejí do jejího těla.
  • NeoGenX 07.12.2010 16:14
    Různě - Bolest je hlavním příznakem zlomeniny lýtkové kosti. Citlivost a otok v oblasti pod kolenem S obtížemi lze nést větší hmotnosti Necitlivost dolních končetin Chlad postižených nohou

Zlomenina patří do témat

Adresář

Zlomenina ptejte se v poradně

Diskutujte na téma Zlomenina

Píšeme jinde
  • Vegetariánský tatarák krok za krokem

    Vegetariánský tatarák krok za krokem

    Tatarák na křupavé topince nebo čerstvé bagetce, kdo by odolal? Pokud hledáte variantu, která se chuťově podobá té masové, zkuste tento recept. Tatarák z avokáda je pikantní, chuťově výrazný a zachutná i těm, kteří nad vegetariánskými pokrmy ohrnují nos.

  • Recept na švestkové čatní krok za krokem

    Recept na švestkové čatní krok za krokem

    Čatní (chutney) je chuťově velmi výrazná omáčka pocházející z indické kuchyně, podává se k masu i zelenině. Základem je vždy ovoce a spousta koření. Tentokrát si ji připravíme ze švestek, jablek, pomerančové šťávy, skořice, chilli a zázvoru.



Zdravě.cz na Facebooku